Dans är glädje – rörelseglädje – och vi har väldigt kul på dansprofilen!

När man har roligt är det lättare att lära sig, styrka, smidighet, koordination och balans får man på köpet.

Vi arbetar målmedvetet, främst med att lära oss grunderna i jazzdans, men ingen dansstil är främmande. Vi har uppträtt med allt ifrån street till balett.

På dansprofilen kommer du att få prova på att göra egen koreografi och såklart även lära dig redan koreograferade danser. Det är oerhört lärorikt att lära ut saker till sina kompisar och detta övar vi mycket på i vårt samarbete med musikprofilen. Vi jobbar ihop i flera olika projekt som visas upp på och utanför skolan.

Som elev på Vesterhavsskolans dansprofil kommer du att få många möjligheter att stå på scen och för att vara väl förberedd för detta har vi även drama och teaterövningar på schemat. Det vi vinner på detta är inte bara elever som vågar framträda för publik utan också elever som blir mer trygga i sig själva och med varann.

Jag har gått yrkesdansarlinjen vid Göteborgs balettakademi vilket var en tuff men givande utbildning.

Min högsta önskan är att alla som väljer att gå dansprofilen ska växa som individer och tro på sin egen förmåga.

Josefine Knutsson

.