Engelska/Franska

Engelska – ett viktigt ämne i en allt mer globaliserad värld

Det har blivit lättare att resa och arbeta i andra länder, vilket medför att det har blivit än viktigare att behärska främmande språk och framför allt engelska. Detta har vi i åtanke när vi har engelska här på skolan.

Vi låter alla elever känna att de lyckas samtidigt som vi väljer att utmana eleverna till högre kunskaper genom att låta alla prestera på sin nivå. Eleverna har ett stort ansvar i sitt eget lärande.

Eleverna visar sina kunskaper genom prov, muntliga redovisningar samt ett aktivt deltagande under diskussioner på lektionerna.

Franska - officiellt språk i 29 länder

Franska talas av omkring 109 miljoner människor som modersmål och tillsammans med andraspråkstalare av omkring 290 miljoner. Det är efter engelska det mest studerade språket i världen och totalt har upp emot 600 miljoner människor betydande kunskaper i franska. Det är officiellt språk i många internationella organisationer, kommittéer och föreningar, som t ex EU, Internationella Olympiska Kommittén, FN, Världshandelsorganisationen, World Anti-Doping Agency och Internationella domstolen i Haag.

I franskundervisningen på Vesterhavsskolan utgår vi från läroböckerna men vi tränar också på vardagsnära situationer som att beställa på restaurang, boka hotellrum eller köpa kläder, så att eleverna ska känna att de skulle våga prata franska i en sådan situation.

Anna Månsson

Sara Klarqvist - Engelska