Idrott

Idrott & hälsa

I ämnet idrott och hälsa strävar jag mot att samtliga elever ska kunna ta del av undervisningen. Jag försöker ha ett varierat innehåll där eleverna får prova på många olika aktiviteter. I ämnet finns ett tydligt hälsoperspektiv där eleverna på olika sätt jobbar med hälsa. Dessutom får de skaffa sig kunskap om att ett aktivt och hälsosamt liv är viktigt idag, men också under lång tid framöver.

Om eleverna skaffar sig positiva upplevelser av rörelse i skolan, ökar chanserna att bli fysiskt aktiv i framtiden. Oavsett individuella förutsättningar är det viktigt att samtliga känner trygghet och glädje under lektionerna.

Mats Brorsson

Stefan Karlsson - Fotboll & Idrott