Tyska

Tyska – ett stort språk inom EU

I tyskaundervisningen strävar vi efter att alla elever ska få chansen att tillägna sig kunskaper inom ett språk som är viktigt inom Europa. Tyskland är ett stort exportland och många internationella företag har sitt säte i Tyskland. Tyska är också det näst vanligaste språket inom vetenskapen.

I undervisningen får eleverna lära sig hur man klarar av vardagssituationer, de lär känna kulturen och får chansen att fördjupa sig inom vissa speciella ämnen.

Alla delar inom språket (tala, lyssna, skriv, läsa) är viktiga och tas upp i undervisningen där eleverna får chans att visa sina kunskaper och känna att de lyckas.

Sara Klarqvist

Sara Klarqvist - Engelska