Sportprofilen

Att gå på Vesterhavsskolans sportprofil innebär i första hand en vanlig skolgång med de vanliga ämnena och de vanliga läxorna. I andra hand får eleverna en sportutbildning under kvalificerad ledning. Vi vet att denna kombination kommer att ge dig som elev, en intressant och givande högstadieutbildning. Att söka till en ny skola är en utmaning i sig. För de flesta är det ett sätt att växa och få nya kamrater.

Utveckling, struktur och uppföljning är de hörnstenar som vi kommer att bygga vår skolgång på, detta innebär ett stort föräldraengagemang, där man följer sitt barns utveckling kontinuerligt.

Det är viktigt att du som söker sportprofilen, har ett stort intresse och hjärta för din sport (fotboll, tennis, hockey). Det krävs att man orkar träna 3 gånger i veckan, under 4 års tid. Lägg där till att man kanske tränar 2-3 pass med sin klubb i veckan, så det kommer krävas mycket av dig som elev när man går på denna profil.